U bent nu hier: Home / Nieuws / Starterswoning Zwolle

Starterswoning Zwolle

Starters op de woningmarkt
Starters op de
woningmarkt in Zwolle hebben anno nu volop keuze uit het ruime woningaanbod. Daarnaast stimuleert de gemeente Zwolle de doorstroming op de Zwolse woningmarkt, door koopwoningen voor starters beter betaalbaar te maken.

Starterswoningen meer in trek
De woningmarkt trekt aan voor de categorie starters. Starterswoningen zijn beter betaalbaar en de rente staat momenteel laag.
De woningverkopers zijn actief, want de concurrentie van het woningaanbod is groot.
De prijs – kwaliteitsverhouding van koopwoningen voor starters is hierdoor beter in balans.

Starterslening Zwolle
De gemeente Zwolle wil het voor haar inwoners gemakkelijker maken om in Zwolle een woning te kopen. Als u voor het eerst een koopwoning wilt kopen en aan de voorwaarden voldoet, kunt u van de VROM-starterslening gebruik maken.

Komen alle woningen in Zwolle voor een VROM-starterslening in aanmerking?
De VROM-starterslening wordt in Zwolle verstrekt bij het kopen van een bestaande koopwoning en nieuwbouwwoning (geen bestaande of voormalige huurwoning) tot maximaal € 200.000,—, inclusief de bijkomende kosten.

Welk bedrag kunt u lenen?
Afhankelijk van uw financiële draagkracht is de VROM-starterslening in Zwolle maximaal € 30.000,—. Naast de VROM-starterslening hebt u dus nog een hypotheek nodig. Die hypotheek kunt u bij een bank naar keuze afsluiten. Wel stelt de gemeente als eis dat zowel de VROM-starterslening als de banklening worden voorzien van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG).

Bron: gemeente Zwolle


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf elf in cijfers: